donderdag 1 december 2016

Frittata met champignons en spinazie

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; frittata; omelet; spinazie; champignons; vegetarisch;
Een omelet met champignons met spinazie is een klassieke combinatie. In dit recept worden deze smaken gecombineerd in een frittata. Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet en een nieuwe favoriet van mij. Zo maakte ik in de afgelopen weken ook al een frittata met tomaat, geitenkaas en prei en de Oosterse frittata foe yong hai uit de oven.

Voor dit recept roerbak ik ui, champignons en spinazie. Dat gaat in een taartvorm en daarover giet je losgeklopte eieren en wat kaas. Een half uurtje in de oven en de frittata is klaar. Niet voor niets zijn deze smaken een klassieke combinatie, want de champignons, spinazie en eieren combineren gewoon heel goed met elkaar. Lekker!

Voor een frittata voor 4 personen gebruik ik een springvorm van 28 cm. Voor 2 personen gebruik ik een springvorm van 24 cm. Bekleed de bodem van de springvorm eventueel met een vel bakpapier en sluit dan de springvorm. Dit maakt het makkelijker om de frittata uit de vorm te krijgen.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
4 eieren
scheutje melk
1 eetlepel olijfolie
1 ui
250 gram champignons
300 gram gewassen spinazie
peper
zout
nootmuskaat
geraspte kaas
boter om in te vetten

Bereiden:
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. 
  3. Vet een springvorm in met boter.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in enkele minuten glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep tot slot de spinazie door de champignons en verwarm de spinazie tot deze begint te slinken. 
  5. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Verdeel de spinazie over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de eieren over de spinazie. Verdeel wat geraspte kaas over de frittata. 
  6. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers