maandag 28 november 2016

Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; kabeljauw; garnalen; vis;
Een lekker stukje gebakken kabeljauw, wat Hollandse garnalen erbij en een heerlijk romige witte wijn saus. Smullen!

Een stukje gebakken vis is natuurlijk altijd al lekker. En Hollandse garnalen zijn ook niet te versmaden! De lichtzure witte wijn saus past er erg goed bij. In het oorspronkelijke recept wordt witte peper gebruikt, zodat de saus ook mooi wit blijft. Ik had geen witte peper in huis en heb dus gewoon zwarte peper gebruikt. Die paar  zwarte puntjes neem ik wel voor lief en de smaak wordt er niet minder om.

Voor de witte wijn heb ik Chardonnay gebruikt en die hebben we ook lekker bij dit gerecht gedronken.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
350 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
100 gram Hollandse garnalen
4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram
2 eetlepels bloem

Bereiden:
  1. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
  3. Verspreid ondertussen de bloem op een bord en haal de kabeljauwfilets door de bloem. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets ca. 3 minuten per kant. Breng de vis op smaak met zout en peper.
  4. Schep vlak voor het serveren de garnalen door de witte wijn saus. Verdeel de saus met de garnalen over 4 borden en leg de kabeljauw op de garnalen. 

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers