zaterdag 26 november 2016

Courgette spaghetti met bolognesesaus

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; courgette; spaghetti; pasta; bolognese; bolognesesaus; gehakt;
Na de heerlijke courgette spaghetti met pesto en champignons, probeer ik nu een recept van courgette spaghetti met bolognesesaus. Voor courgette spaghetti wordt een courgette in dunne (spaghetti) slierten gesneden en geserveerd met een lekkere saus. Een gezond en calorie-arm alternatief voor pasta.

In dit recept wordt de courgette spaghetti geserveerd met een saus van gehakt en passata (gezeefde tomaten). Een snelle variant van de bolognesesaus, want dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. De combinatie van de bolognesesaus met de courgette spaghetti is erg lekker!

Je kunt de courgette eerst in plakken snijden vervolgens in slierten, maar met een spirelli gaat het veel makkelijker. Een spirelli is een soort puntenslijper, waarmee je mooie lange slierten maakt van de courgette. Met een spirelli kun je ook andere groenten tot lange slierten snijden. In het type wat ik gebruik, kun je kiezen voor een fijn of een grof mes. De courgette spaghetti heb ik grof gesneden.
Met een spirelli worden de courgette slierten wel heel erg lang. Dit mengt en eet niet heel erg makkelijk, daarom is het handig om nog even het mes door de courgette spaghetti te halen om de slierten wat kleiner te maken.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
2 courgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
250 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl passata (=gezeefde tomatensaus)
1 theelepel oregano
peper
zout

Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden:
  1. Was de courgettes, snijd het kontje eraf en draai de courgette met een spirelli tot spaghetti slierten.
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  4. Schep de courgette spaghetti door de saus en laat de courgette in ca. 2 minuten warm worden.
  5. Verdeel de courgette spaghetti over 2 borden en bestrooi het gerecht met wat gerapste Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers