zondag 5 juni 2016

Salade niçoise

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; tonijn; ansjovis; olijf; olijven; ei; eieren; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; haricots verts;
Salade Niçoise is een klassiek Frans gerecht, dat vernoemd is naar de stad Nice. Er bestaan vele varianten van dit recept. Zo heb ik bijvoorbeeld een vegetarische salade Niçoise op mijn blog staan, die ik nog heel vaak maak. Maar in de meeste recepten wordt een salade Niçoise gemaakt met tonijn en ansjovisfilets. Dit recept voor een maaltijdsalade komt daarom wat dichter in de buurt van het originele recept.

Ik houd van maaltijdsalade met veel variatie in de smaken en deze salade Niçoise voldoet daar zeker aan. Naast de tonijn en ansjovis bevat de salade ook sla, tomaten, haricots verts, eieren, olijven en peterselie. De dressing op basis van olie, azijn, mosterd en een teentje knoflook maakt het helemaal af. Lekker!

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
150 gram sla melange
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
150 gram haricots verts, schoongemaakt
1 potje zwarte olijven
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
6 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eieren
3 eetlepels fijngesneden peterselie
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamico azijn
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel mosterd
peper

Bereiden:
  1. Kook de haricots verts in ca. 10 minuten gaar en laat afkoelen
  2. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat schrikken. Pel de eieren en verdeel in parten.
  3. Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de haricots verts, kerstomaatjes en tonijn.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, knofloof en peper (naar smaak). Verdeel deze dressing over de salade
  5. Verdeel de olijven, ansjovisfilets en partjes ei over de salade en serveer.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers