maandag 16 mei 2016

Vietnamese maaltijdsalade met kip

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; slank; vietnamees; oosters; kip; peultjes; komkommer; pinda; pinda's; taugé; tomaat; tomaten; tomaatjes;
Ik had nog een restje munt en koriander in mijn koelkast liggen. Deze Vietnamese maaltijdsalade met kip bleek een heerlijk recept om deze restjes op te maken.

De kip in deze maaltijdsalade wordt gepocheerd in wat water met verse gember. Dit geeft een heerlijk smaakje aan de kip. De maaltijdsalade zelf is rijkelijk gevuld met allerlei groenten en wordt op smaak gebracht met een licht pittige dressing.

In het oorspronkelijke recept vond ik de hoeveelheid groente in de maaltijdsalade wat weinig. Geïnspireerd door de recepten van de Oosterse maaltijdsalade met snijbonen, kip en pinda's en de Vietnamese kipsalade heb ik daarom besloten om nog wat gekookte peultjes en kerstomaatjes aan de salade toe te voegen.
Deze Vietnamese maaltijdsalade met kip is vult prima, maar is toch slank en bovenal erg lekker!

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:
Recept voor 2 personen:
Voor de salade:
250 gram kipfilet
1 liter water
50 gram verse gemberwortel, geschild en in plakjes
½ komkommer
1 eetlepel sesamzaad
150 gram taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
150 gram peultjes, gewassen en schoongemaakt
paar blaadjes munt, in reepjes
15 gram koriander, grof gehakt
60 gram pinda's, grof gehakt

Voor de dressing:
4 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels (rode wijn) azijn
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels lichte basterdsuiker
½ theelepel maïzena
1 theelepel sambal
1 teentje knoflook

Bereiden:
  1. Verdeel de kipfilet in 2 gelijke stukken. Breng het water met de plakjes gember aan de kook. Pocheer de kipfilets hierin 12 minuten. Neem de kipfilets uit de pan en laat afkoelen. Verdeel met 2 vorken de afgekoelde kipfilets in stukken.
  2. Kook de peultjes in ca. 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  3. Rooster de sesamzaadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan zodra ze verkleuren. Zet apart en laat afkoelen.
  4. Doe de taugé in een zeef. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook en giet dit over de taugé. Laat uitlekken en afkoelen.
  5. Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  6. Klop voor de dressing de vissaus, azijn, limoensap en de suiker door elkaar in een pannetje. Breng dit aan de kook. Roer de maïzena met 1 theelepel koud water tot een papje en roer dit door de dressing. Verwarm de dressing nog een minuut totdat het mengsel licht begint te binden. Neem het pannetje van het vuur en laat afkoelen.Pers de knoflook en roer dit samen met de sambal door de dressing.
  7. Schep de kip, peultjes, komkommer, taugé, bosuitjes, kerstomaatjes, munt en koriander voorzichtig door elkaar. Verdeel over 2 borden. Sprenkel de dressing erover. Bestrooi met de pinda's en sesamzaad en serveer direct.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers