zondag 8 mei 2016

Quiche Lorraine met prei

recept;  recepten;  hoofdgerecht;  hoofdgerechten;  quiche;  hartige taart;  kaas;  Gruyère;  spek;  spekjes;  prei;
Quiche Lorraine is een klassieke Franse hartige taart met spekjes en kaas. Bij mijn zus at ik onlangs een overheerlijke versie van dit recept. Volgens haar is Gruyère kaas het geheim

Dit recept van quiche Lorraine met prei is een variant op de klassieker. De toevoeging van de prei maakt de taart wat minder zwaar en geeft er bovendien een lekker smaakje aan. En de Gruyère kaas maakt deze hartige taart inderdaad overheerlijk.

De quiche is erg eenvoudig om te maken. Voor dit recept wordt de spek uitgebakken, daarna wordt de prei even meegebakken en wordt de geraspte Gruyère kaas erdoor geschept. Dit mengsel gaat vervolgens in een met deeg beklede hartige taartvorm en wordt overgoten met een mengsel van slagroom en ei. De oven doet de rest. Super simpel, maar heel erg lekker. Lekker met een groene salade met tomaatjes.

Voor het bakken van een quiche gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken zet ik een kopje op een bord en zet de bakvorm met de quiche op het kopje. Je drukt dan de quiche heel makkelijk uit de vorm. Uiteraard vooraf de vorm wel invetten.
Voor een hartige taart voor 2 personen gebruik ik een bakvorm van 18 cm. Voor 4 personen gebruik ik een bakvorm van 23 cm.
Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
5 plakjes deeg voor hartige taart
2 preien
250 gram gerookte spekblokjes
3 eieren
250 ml slagroom
75 gram geraspte Gruyère kaas
peper


Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Laat het hartige taart deeg ontdooien.
  3. Vet een taartvorm in en bekleed met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn.
  4. Prei goed wassen en in dunne ringen snijden.
  5. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de prei toe en bak nog ca. 5 minuten op hoog vuur mee. Haal de pan van het vuur en schep de kaas door de prei en spekjes. Doe het preimengsel in de taartvorm.
  6. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en breng op smaak met wat peper. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 45 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers