dinsdag 29 maart 2016

Gestoofde kip met tomaat en basilicum

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; kip; mediterraan; tomaat; tomaten; basilicum; olijf; olijven;
Heerlijk dit recept van gestoofde kip met tomaat en basilicum. De kipfilet wordt even gebakken en daarna gestoofd in een saus met tomaten, ui, knoflook en olijven. De kip in tomatensaus wordt geserveerd met wat basilicum en schaafsels Parmezaanse kaas. Echt een smaakbommetje!

Ik heb de kipfilet geserveerd op een bedje van gestoomde haricots verts en courgette. Door eerst de groenten op het bord te leggen en de kip met saus daarop te serveren, loopt de tomatensaus ook door de groenten. Heerlijk!

Dit recept van gestoofde kip met tomaat en basilicum komt uit een van de vele kookboeken die ik van Donna Hay heb. Dit recept staat in het kookboek "De snelste keuken". Een kookboek met nog veel meer lekkere recepten die snel klaar zijn.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
1 eetlepel olijfolie
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 kipfilets
500 ml gezeefde tomaat
60 ml witte wijn
1 theelepel suiker
20 gram grof gehakte basilicum
80 gram ontpitte zwarte olijven
Parmezaanse kaas

Bereiden:
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Doe er de uit en knoflook in en fruit deze ca. 2 minuten of tot alles zacht is.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze 2 minuten aan elke kant of tot hij mooi bruin is.
  3. Voeg de gezeefde tomaat, wijn en suiker toe en laat de kip op halfhoog vuur ca. 8 minuten stoven of tot de kip gaar is. Roer de olijven erdoor en laat nog even goed doorwarmen.
  4. Verdeel de kip over de borden en schep de saus erover. Bestrooi met de basilicum. Schaaf wat Parmezaanse kaas over de kip.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers