maandag 28 maart 2016

Coquilles met chorizo

recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; coquilles; chorizo; jacobsschelp
Dit receptje voor coquilles (st. jabobsschelpen) met chorizo is een heerlijk voorgerechtje.
Het recept is snel klaar. Je bakt eerst dunne plakjes chorizo uit. Daarna bak je de coquilles in de olie van de chorizo. Tot slot maak je een dressing door wat citroensap aan de chorizo olie toe te voegen.
Het voorgerecht maak je af met wat peterselie.

De coquilles met chorizo combineren prima met elkaar. Echt een lekker receptje.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
250 gram chorizo (bij voorkeur een dunne worst)
8-12 coquilles (st.Jacobsschelpen)
Sap van een ½ citroen
4 eetlepels fijngesneden (platte) peterselie

Bereiden:
  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo (zonder olie!) knapperig. Haal de chorizo uit de koekenpan en zet apart.
  2. Bak de coquilles in de overgebleven chorizo-olie de coquilles ongeveer 1 minuut per kant.
  3. Voeg de chorizoplakjes weer toe aan de koekenpan en voeg ook het citroensap toe. Laat dit enige seconden goed warm worden.
  4. Verdeel de chorizo en coquilles over 4 borden. Verdeel de citroensaus over de borden en bestrooi met peterselie.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers