zaterdag 18 januari 2014

Tomaten-tarte tatin met schapenkaas

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; kerstomaten; tarte tatin; schapenkaas; vegetarisch;
Een tarte tatin is een taart waarbij de vulling op de bodem van de taartvorm wordt gebakken en het deeg erbovenop. Een omgekeerde taart dus. Het klassieke recept is een tarte tatin met appel, maar dat een tarte tatin ook heerlijk is als hartige taart had ik al een ervaren bij het recept van tarte tatin van witlof.

Bij dit recept van tomaten-tarte tatin met schapenkaas worden er kerstomaatjes op de bodem van de taartvorm gelegd en op smaak gebracht met tijm. Omdat tomaten veel vocht kunnen verliezen tijdens het bakken worden stukjes met pesto ingesmeerd brood op de tomaten gelegd. De tarte tatin wordt afgedekt met bladerdeeg, dat met wat paneermeel wordt bestrooid zodat het extra krokant wordt.

Het brood en de paneermeel doen in dit recept van tomaten-tarte tatin met schapenkaas hun werk, want de bladerdeeg bodem is lekker krokant. De pesto en tijm geven de tomaatjes een heerlijke smaak en de schapenkaas die er op het laatst nog even over wordt gestrooid geeft extra pit aan dit gerecht.

Dit recept van tomaten-tarte tatin met schapenkaas is een heerlijk recept dat barst de smaak.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
1 eetlepel + een beetje olijfolie
6 plakjes bladerdeeg
versgemalen zeezout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel suiker
400 gram (gekleurde) kerstomaten, gehalveerd
enkele takjes tijm
4 sneetjes witbrood (zonder korst)
4 eetlepels groene pesto
2 eetlepels paneermeel
50 gram Hollandse schapenkaas

Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Vet een taartvorm in met een beetje olijfolie. Bestrooi de taartvorm met zeezout, zwarte peper en de suiker. Leg de kerstomaatjes met de bolle kant naar onder in de taartvorm.
  4. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Verdeel de tijm over de tomaten.
  5. Bestrijk de sneetjes brood met de pesto en snijd ze in blokjes. Verdeel de blokjes brood over de tomaten.
  6. Leg de plakjes bladerdeeg overlappend in de taartvorm. Bestrijk het bladerdeeg met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met het paneermeel. Bak de tarte tatin 30 - 35 minuten in de oven.
  7. Neem de tarte tatin uit de oven en laat hem even afkoelen. Leg een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai het geheel om. Neem voorzichtig de taartvorm eraf. Schaaf de schapenkaas over de tarte tatin en serveer hem direct.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers