maandag 8 juli 2013

Italiaanse maaltijdsalade

recepten; recept; hoofdgerecht; hoofdgerechten; salade; maaltijdsalade; italiaans; rucola; parmaham; parmezaanse kaas; kerstomaatjes; ciabatta; tapenade;
Het is weer zomer! Nu eet ik het hele jaar door al vaak maaltijdsalades, maar in de zomer ga ik helemaal los. Dan eten we bijna elke dag een maaltijdsalade.

Dit keer heb ik een Italiaanse salade geprobeerd. De salade zelf is heel eenvoudig: rucola, haricots verts en wat tomaatjes. Daarop lekker knapperig uitgebakken Parmaham en schaafsel van Parmezaanse kaas.
De knoflookbroodjes met tapenade die bij de salade geserveerd worden maken het helemaal af.

Een erg lekkere salade waarvan je helemaal in de zomerstemming komt.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
500 gram haricots verts
9 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel honing
zout
peper
150 gram zwarte olijven, zonder pit
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 teentjes knoflook
4 ciabattabroodjes (afbak)
200 gram Parmaham (vleeswaren)
500 gram kerstomaatjes
150 gram rucola
1 bosje basilicum, blaadjes losgehaald
50 gram Parmezaanse kaas

Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing van de afbak-ciabatta's.
  2. Kook de haricots verts in ruim kokend water met iets zout in ± 5 minuten beetgaar, spoel ze daarna af met koud water en laat uitlekken.
  3. Klop 6 eetlepels olie, de balsamico azijn en de honing tot een mooie gladde dressing en breng deze op smaak met zout en peper.
  4. Pureer de olijven, kappertjes en 1 teen geperste knoflook tot een grove tapenade en breng op smaak met peper.
  5.  Snijd de ciabattabroodjes open. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 teen geperste knoflook en bestrijk de ciabattahelften ermee. Bak de broodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit de rest van olijfolie in een koekenpan. Snij de Parmaham in ± 2 cm brede repen en bak ze in ± 1 minuut knapperig in de olie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  7. Meng de kerstomaatjes, haricots verts en rucola door de dressing. Verdeel de salade over vier borden en verdeel de basilicumblaadjes erover. Bestrooi de salade met de gebakken Parmaham en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
  8. Bedek de ciabatta’s royaal met tapenade en serveer met de salade.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers