zondag 28 april 2013

Aardbeien met zoete basilicumpesto

recept; recepten; nagerecht; nagerechten; aardbei; aardbeien; basilicum; pijnboompitten;
Na de macaroni met pancetta en champignons moest natuurlijk een Italiaans dessert volgen. Dit keer eens niet onze favoriete pannacotta met perzik of Italiaanse liefde, maar een heel erg lekker receptje van aardbeien met zoete basilicumpesto.

De basilicum wordt overgoten met kokend water en daarna gemengd met pijnboompitten, olijfolie en honing. Dit wordt vervolgens met aardbeien geserveerd. De pesto is fris door de basilicum, notig door de pijnboompitten en het lijkt wel of de aardbeien nog intenser van smaak worden door de pesto.
Erg lekker, vooral met een bolletje slagroomijs.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
50 gram pijnboompitten
1 bosje basilicum
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie extra vierge
500 gram aardbeien
versgemalen zwarte peper

Bereiden:
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Neem ze vervolgens uit de pan en laat op een bord afkoelen.
  2. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook. Pluk de blaadjes van de basilicum, leg deze in een zeef en schenk het hete water voorzichtig over de blaadjes. Spoel vervolgens af onder koud water en knijp zoveel mogelijk vocht uit de basilicumblaadjes.
  3. Hak de basilicumblaadjes en pijnboompitten grof en meng ze met de honing en olijfolie.
  4. Was de aardbeien voorzichtig in koud water en laat uitlekken. Snijd de kroontjes eraf en halveer de aardbeien. Verdeel de aardbeien over vier kommetjes en schep de basilicumpesto er overheen. Maal er tot slot nog wat zwarte peper over en serveer met een bolletje slagroomijs of vanille ijs.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers