maandag 26 november 2012

Caesar salade met krokante kip en croutons

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; kip; snel klaar;
Ooit waren we in Bulgarije op vakantie. We vierden vakantie in een heel erg toeristisch oord, met heel veel toeristische restaurantjes die alleen maar slappe frieten serveerden of pizza's die naar kruidenbouillon smaakten.Net toen we begonnen te vrezen dat deze vakantie een culinair dieptepunt zou worden zonder enige groente, ontdekten we een tentje waar ze een caesar maaltijdsalade met kip serveerden. En het smaakte nog lekker ook.

Die vakantie hebben we heel wat caesar salades gegeten. Ik moest er ineens weer aan denken toen ik me deze week afvroeg wat ik zou maken met de kropsla, tomaatjes en komkommer die ik nog in de koelkast had liggen. OK, officieel maak je een caesar salade met romeinse sla en horen komkommer en tomaten er niet in thuis. Maar lekker werd het wel! Vooral de dressing van deze salade is heerlijk, maar ook de stukjes krokante kip en zelfgemaakte croutons zijn erg lekker. Misschien niet het officiële recept, maar een volgende keer maak ik deze salade weer zo klaar.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
4 (oude) witte boterhammen
7 eetlepels olijfolie
1 ei
versgemalen zwarte peper
zout
250 gram kipfilet, in blokjes
4 ansjovisfilets, in olie
1 teen knoflook, geperst
4 eetlepels mayonaise
½ citroen
1 kropsla, blaadjes schoongemaakt
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
½ komkommer, in de lengte in vieren, in plakjes
50 gram Parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd

Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maal 2 witte boterhammen in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de andere 2 witte boterhammen in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 eetlepels olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
  3. Klop in een diep bord het ei los met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Leg in een ander diep bord de broodkruimels. Haal de blokjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.
  4. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal en meng de knoflook en de mayonaise erdoor. Knijp de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing.
  5. Snijd de overige 2 ansjovisfilets in kleine stukjes. Schep de sla, tomaatjes en komkommer door de dressing en verdeel over de borden. Leg de plakjes kip, de croutons en de stukjes ansjovisfilets erop, verdeel de Parmezaanse kaas erover.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers