dinsdag 28 augustus 2012

Ananasbavarois met fruitsalade

Na de pittige Chinese gestoomde oesters en het rundvlees in oestersaus met oesterzwammen wilde ik een lekker fris dessert als afsluiting van het Oosterse feestmaaltje. Het werd een recept uit de oude doos. Ik had dit recept uit een hele oude Allerhande al jarenlang bewaard en eindelijk kwam het ervan om het eens te maken.

Het recept voor ananasbavarois mag dan uit de oude doos komen, het is echt een heerlijke bavarois. Inderdaad lekker fris na het pittige menu, maar toch zoet genoeg voor een dessert. Ik heb de bavarois geserveerd met een fruitsalade van banaan, ananas en perzik. Gewoon omdat ik die restjes fruit nog in huis had. Maar er zijn ook vele andere combinaties denkbaar.

De ananas in deze bavarois kan overigens goed vervangen worden door perziken. Meer hierover in het blog bericht over het recept voor perzikbavarois.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:


Recept voor 4 personen:
1 blik ananas (minimaal 250 gram vruchtvlees)
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark
2 eetlepels geraspte kokos
Naar keuze fruit, zoals banaan, ananas, perzik, kiwi

Bereiden:
  1. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de ananas grof met een staafmixer.
  2. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  3. De citroen uitpersen.
  4. In pan ananaspuree, 1 dl ananassap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in ananasmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
  5. 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
  6. In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en ananasmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast ananasbavarois ca. 3 uur laten opstijven.
  7. Maak een fruitsalade van fruit naar keuze. Bijvoorbeeld de rest van de ananas, perzik, banaan of kiwi. Snijd daarvoor het fruit in stukjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  8. Bestrooi de fruitsalade met wat geraspte kokos en serveer bij de ananasbavarois.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers